Aktivni odmor

Zbog ovih šljunčanih ljepotica posjetiti ćete Sumartin i Povlja na otoku Braču!

SA SVOJIH ČAK 2700 sunčanih sati godišnje, otok Brač može se pohvaliti iznimnom sezonom kupanja koja traje čak od svibnja do listopada, osim iznimno bogate kulturne baštine i gastro ponude, Općina Selca na njegovoj istočnoj strani nudi pravu lepezu hedonistički lijepih plaža!

Ove će šljunčane ljepotice biti pravi izazivači zavisti na društvenim mrežama – poigrajte se efektima, i u tren oka dobili ste živu razglednicu koja će biti sjajna pozivnica u Selca Vašim oduševljenim pratiteljima!

AZURNO PLAVA KOJOJ NE TREBAJU FILTERI – ovako bi se mogla opisati boja kristalno čistog mora u prekrasnom Sumartinu! Pitoreskne uvale s prirodnim šljunčanim plažama kao što su Sv. Rok, Planik, Puntica, Lučica i Rasotica, ljepotom jednostavno ostavljaju bez daha, a idiličnom okružju pridonosi i predivan pogled na more i planinu koji se stapaju u daljini!

Čistu plažu plitkog i mirnog mora pronaći ćete i u samom centru Sumartina – to je plaža Riva u blizini ugostiteljskih objekata i igrališta za djecu, a želite li se osjećati baš kao u seriji Baywatch, potražite istoimenu plažu koja nema prirodnog hlada, no možete se osvježiti u obližnjem ugostiteljskom objektu. Onima koji pak vole uživanje u kupanju sjediniti s pješačenjem i bicikliranjem, toplo predlažemo pješačko-biciklističku stazu od Sumartina do Selaca.

KAO STVORENA ZA OBITELJSKI ODMOR svakako su i mjesto Povlja, koje obiluje brojnim atraktivnim uvalama poput Tičje luke, Točinjka i Dramotinja. Tičja luka zaštićena je šljunčana uvala i najveća plaža u Povljima pogodna za djecu, a sadrži i tuševe.

Preferirate li pak osamu, oduševit će Vas gustom borovom šumom okružena plaža Dramotinj, od koje Vas dijeli svega desetak minuta šetnje iz središta mješta; a dijelom betonska, a dijelom šljunčana, plaža Ratac još je jedan od povaljskih plažnih aduta. Sadrži prilaz za invalide i tuševe, a ne volite li prevruće sunčeve zrake, sjajan hlad ponudit će mediteranska vegetacija.

Foto i više: Tz Selca