Aktivni odmor

Omiš – adrenalinska meka nadomak Splita

DINAMIČAN I ENERGIČAN Omiš ušuškao se u podnožju stjenovitih planina, a osim što je postao prava mala adrenalinska meka nadomak Splita, ljubi ga i Instagram! Naime, čaroban spoj mrkih planina i pitome, kristalno čistom morskom vodom optočene obale, učinio ga je jednom od najpoželjnijih destinacija na ovoj mreži koja diktira trendove, pa i one u travel segmentu.

Iako će, zahvaljujući intrigantnoj stjenovitoj pozadini, već i omiška fotka sa šalicom kave u ruci, biti idilična sama po sebi, ne dopustite da Vaše adrenalinske avanture – a ondje ih je napretek! – prođu nezapaženo!

RIJEKA KOJOJ FILTERI NISU POTREBNI. Svi oni divni filteri koji bojama daju dubinu i blještavilo, Cetini i njenih bezbroj nijansi, koje variraju od tirkizne do smaragdno zelene, jednostavno – nisu potrebni. Ondje ćete, kažu znalci, iskusiti ponajbolji rafting u okolici, dok će njeni riječni brzaci – adrenalinske poslastice Z i Javornica – atmosferu dovesti do usijanja!

Priuštite sebi uistinu magično iskustvo prolaska kroz prekrasan slap Studence, savladajte zahtjevnije dijelove rijeke među ljubiteljima adrenalina poznate kao labirinti, ili pak istražite lokacije na kojima se snimao čuveni Winnetou! Kayaking i canyoning također su izvrstan način da upoznate ovu smaragdnu krasoticu, a kupanje u njenoj prozirnoj svježini pod idiličnim slapovima Velike i Male Gubavice, itekako vrijedi zabilježiti okom kamere – nalik je na kakav prizor iz Gospodara prstenova!

KAMENE LJEPOTICE KOJE ĆE ZAPALITI VAŠ TIMELINE. Ako ste u dobroj penjačkoj formi, zašto se ne biste zaputili do kamenih dragulja, koji su ujedno i veličanstveni motivi za Vaš news feedtvrđava Fortice i Mirabele? Sjajno obilježena staza iz središta grada kroz naselje Baučići, dovest će Vas do tvrđave Fortice na samom vrhu omiške Dinare, a veoma uske stepenice do nešto starije (13. st.) Mirabele! Spektakularni vidikovci s kojih puca pogled na čitav Omiš, kanjon rijeke Cetine te na cijeli Brački kanal, motiv su za postove koji će i one najzahtjevnije među Vašim pratiocima, ostaviti – bez teksta!

JEDAN OD NAJSPEKTAKULARNIJIH PRIZORA – riječi su kojima inače suzdržani Tripadvisor, najavljuje zip line – jurnjavu nad stjenovitim kanjonom rijeke Cetine pomoću čelične užadi! Nakon detaljne sesije treninga uz stručne vodiče, upustite se u savladavanje atraktivnih dionica, od kojih je ona najviša i najduža na čak 150 metara visine! I naravno, ne zaboravite angažirati nekoga da škljocne pokoju fotografiju – ista će biti fantastičan sadržaj za news feed, kakav uistinu nema svatko!

Više: www.visitomis.hr

Foto: TZ Omiš