Aktivni odmor

U Selcima na otoku Braču održava se Prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju

SELCA – AKTIVNA I U POSEZONI!

IDILIČNA SELCA – NE MIRUJU! Dok je Miholjsko ljetoidealan tajming za ljubitelje selačkih plaža lišenih ljetne žege i nesnosnih gužvi, pripremila je ova Općina poslasticu i za one koji svoj odmor vole provoditi ponešto aktivnije! 

ORIJENTACIJSKA AVANTURA. Ukoliko ste među onim sretnicima koji su se već prijavili na ovu utrku, tada znate da Vas očekuje trodnevna avantura po zemlji ispaše, kroz borovu šumui ribarska naselja. Riječ je o četvrtom po redu Otvorenomprvenstvu Brača, koje privlači rekreativce diljem svijeta – a kako i ne bi, kad se trči atraktivnim i intrigantnimmediteranskim terenom, te udiše svjež otočki zrak ispunjenmirisima mora, mediteranskog bilja, borove šume i smreke?

Naime, upravo se u naseljima Selca i Sumartin 3. listopada održava Prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Ukoliko ste natjecateljskog duha, uživat ćete u ovom događanju, ali čarobne selačke staze kroz uvale i maslinike možete istražiti i u sklopu izleta po vlastitoj mjeri! 

Ideja utrke koja završava u tradicionalnom pastirskom naselju(Postira), tijekom koje je sasvim uobičajeno ugledati i pokojuznatiželjnu ovčicu, svidjela se mnogima, a prijave su bile dostupne još od veljače. No, ako se niste stigli priključiti, nemojte očajavati – proučite dostupne rute i iskreirajte svojuvlastitu orijentacijsku avanturu! Vrijedi napomenuti da Vas u Selcima očekuje i bogat izbor kvalitetnih rješenja za smještaj -od luksuznih hotela i modernih apartmana, pa do udobnih soba irobinzonskih kuća.

ZAČINITE TRČANJE! Bilo da ste Selca posjetili kao natjecatelj, bilo kao rekreativac u vlastitoj režiji, upotpunite svoj boravak kušanjem lokalne hrane i kupanjem u prekrasnom Jadranskom moru! Ugodna klima dozvoljava kupanje unatoč datumu na kalendaru, a slikovite uvale poput Sv. Roka, Planika,Puntice, Lučice i Rasotice pravi su gušt! Nemojte zaboraviti ni senzacije za nepca (kušajte drevne specijalitete intrigantne bračke kužine, kao što su smutica, procip i vitalac), a ni razgledavanje – nama se sviđa mjesto Selca sa svojom prekrasnom kamenoklesarskom vještinom vidljivom na svakom koraku, i pravom malom galerijom na otvorenom – tamošnje biste značajnih ličnosti bit će sjajan dodatak Vašem news feed-u na društvenim mrežama.

Više o utrci http://o-broc.com/hr/