Aktualno

Direktor TZ Općine Bol Markito Marinković dobitnik međunarodne nagrade za prezentaciju turističke izvrsnosti Bola!

Direktor Turističke zajednice Općine Bol Markito Marinković i Turistička zajednica općine Bol nagrađeni su za izvrsnost u realizaciji i prezentiranju turističke izvrsnosti Bola za 2021. godinu.

Koliko su važne izvrsnost i inovativnost pri komuniciranju destinacija prepoznao je žiri prestižnog međunarodnog filmskog festivala, koji se već dvadesetiosmi put sastaje uzastopno.

Posebni priznanje Interstas 2021.

U Solinu na 28. Međunarodnom festivalu turizma i turističkoga filma Interstas i 24. ITF’CRO dodijeljene su nagrade i priznanja za 2020. i 2021. godinu. Bolu su dodijeljene dvije nagrade, prva za posebno kreativna profesionalna postignuća te druga za izvrsnost u prezentaciji bogatstva turizma, tradicijskih vrijednosti i kulture Bola.

Priznanje višegodišnjemu direktoru TZ Bol Markitu Marinkoviću i TZO Bol

Direktor ureda Turističke zajednice u Bolu Markito Marinković za 2021. godinu primio je posebno priznanje “Za izvrsnost u realizaciji i prezentiranju turističke izvrsnosti Bola”. Turistička zajednica općine Bol dobila je nagradu za vrlo kreativna profesionalna postignuća i izvrsnost u prezentaciji bogatstva turizma, tradicijskih vrijednosti i kulture Bola.

Organizator je naveo u obrazloženju nagrade kako je ostvaren zapaženi doprinos ukupnosti turizma otoka Brača, ali i Županije Splitsko-dalmatinske, a time i Hrvatske u cijelosti. Posebno priznanje dodijeljeno je za filmove Iznajmljivači, Zmajeva špilja i Dominikanski samostan.

– Drago mi je što je i međunarodni žiri prepoznao vrijednost uključivanja lokalnih ljudi, kulturne baštine i tradicije u promociju Bola, jer upravo oni najbolje, s mnogo entuzijazma i ljubavi, predstavljaju mjesto u kojem žive. Ponosan sam što je turistička zajednica Općine Bol dobitnik ove prestižne međunarodne nagrade. – rekao je direktor Turističke zajednice Bola Markito Marinković.


Sjajno realizirane i prezentirane turističke izvrsnosti Bola
U obrazloženju nagrade napisano je sljedeće: — Potaknuti vašim zaslugama za nagradu GOLDEN INTERSTAS AWARD ‘2020, dodjeljenu TZ Općine Bol, i nagrađeni video/spot, te Vašom kreativnošću, organizacijskim sposobnostima i osobnim naporom u ovim kriznim vremenima zahvaćenim pandemijom COVID-19, sjajno realizirajući i prezentirajući turističke izvrsnosti Bola, toga dragulja, dragocjenoga lokaliteta na hrvatskomu Jadranu, s veličanstvenom plažom Zlatni rat, BoL, time i Vašemu doprinosu uspješnosti ovogodišnje turističke sezone, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

ODLIČNE TURISTIČKE BROJKE U 2021.
Bol, kao višestruki hrvatski turistički šampion i ove godine slavi vrlo dobru sezonu. U prvih deset mjeseci 2021., ostvareno je 74.000 dolazaka (ili 70% ostvarenih dolazaka iz 2019.) i 430.000 noćenja (ili 70% ostvarenih noćenja iz 2019.).

Ovo je samo jedan pokazatelj kako organiziranim turizmom može uspješno produžiti turistička sezonu, no poznavajući Bol i čelne ljude u turizmu Bola neće nas začuditi još inovativnih projekata i nagrada.