Aktivni odmor

PREDSTAVLJENE TEMATSKE STAZE TZ SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE Pješačenjem kroz povijest i ljepote Srednje Dalmacije

52 tematske pješačke staze Splitsko-dalmatinske županije u dužini od 327 kilometara na obali, otocima i u Zagori Srednje Dalmacije pričaju jedinstvene priče

Tematske staze koje je kao novi turistički proizvod predstavila Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, predstavljaju iskorak prema aktivnom turizmu i novom turističkom sadržaju na tragu svjetskih traženja turista za sve dužim boravkom na otvorenom sa osmišljenom pričom i originalnom ponudom.

A upravo takve su 52 tematske pješačke staze Splitsko-dalmatinske županije u dužini od 327 kilometara na obali, otocima i u Zagori Srednje Dalmacije, koje pričaju svoje jedinstvene priče.

Kako bi gosti još prije stizanja u Srednju Dalmaciju mogli točno vidjeti na koji se način mogu aktivno odmarati i šetati atraktivnim pejzažima, sve tematske staze obrađene su i prezentirane u digitalnom obliku i Google Street View snimkom svake od njih, te kroz dvije brošure.

– Splitsko dalmatinska županija u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko – dalmatinske županije unatoč pandemiji korona virusa već nekoliko godina aktivno radi na razvoju projekata aktivnog turizma, kojima je svrha doprinjeti što većoj vidljivosti i kvalitetnijoj promociji na emitivnim tržištima. Ovaj projekt uvelike će pomoći turističkim zajednicama i turističkim djelatnicima u kreiranju pred i posezonske ponude, te nakon korona krize očekuje se još veći interes za ovaj oblik turizma – kazao nam je dožupan Splitsko-dalmatinski Stipe Čogelja

-Lokalne turističke zajednice su predložile staze koje nose  priču ili zanimljivost, pa po tome staze nose nazive. Naš cilj je disperzirati turistički promet na cijelu godinu i na sve dijelove naše županije, jer Srednja Dalmacija ima sve preduvjete za to. Ove tematske staze dodatan su sadržaj, posebno zbog Google Street Viewa koji je prvi put na ovakav način implementiran u ovaj turistički proizvod. Turističkim agencijama pruža mogućnost da priče tematskih staza oblikuju u svoje kreativne turističke proizvode, a TZ županije će sve pratiti aktivnim marketingom na inozemnom tržištu predstojećih mjeseci- kazao je tom prilikom Joško Stella, direktor TZ županije.

Inače, sve tematske staze su postavljene na GoogleMaps kao StartPoint, svaka je snimljena kao GoogleStreetView sa  Googleovom lokacijom. Ti podaci su stavljeni na Strava aplikaciju koja je najkorištenija svjetska aplikacija za šetače, te na Alltrails koju koriste svi koji se bave aktivnim odmorom. Sve je i na TripAdvisoru, a na novoj web stranici TZ županije će biti opisi, slike i linkovi da svatko na svojem mobitelu može pratiti svaki svoj korak tematskom stazom.

Predstavljanju tematskih staza su nazočili dožupan Splitsko-dalmatinski Stipe Čogelja, Lino Ursić kao voditelj projekta te Denis Orlić koji je staze snimio za Google Street View i cijeli projekt digitalizirao.

Foto: Hrvoje Gabrić, Hot Spots, TZ Splitsko – dalmatinske