Hotspots partners

ALIS MARIĆ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Do prije godinu ipol, Alis Marić nije bila ime poznato javnosti, a sada je, kako se šali, svako malo na televiziji zahvaljujući upravo knjizi, mediju za koji neki misle kako “više nikoga ne zanima“ i da pripada prošlosti.
A jedan drugi medij, internet, točnije društvene mreže i njezin blog, pokrenuli su malu, ali ne više tako tihu revoluciju. Početak seže u 2009. godinu kada je Alis za natječaj tportala i izdavačke kuće Fraktura napisala recenziju romana “Muškarci koji mrze žene”, osvojila prvu nagradu te otputovala u Švedsku – slijedeći putove Stiega Larssona (pisca ali i alter ega glavnog lika trilogije).Obožava miris knjiga, voli ih dodirivati, uživa u lijepim mjestima za čitanje, udobnim foteljama te mekom i mirisnom krevetu gdje se može opušteno čitati . Osobito voli – knjige preporučivati.
Alis je vlasnica jednog od najpopularnijih blogova u regiji Čitaj knjigu kao i istoimene FB stranice koja broji oko 160.000 pratitelja, a njene preporuke i recenzije objavljivat ćemo u rubrici Čitajmo i putujmo.

HELENA VARENDORFF

Okusi banner

Helena Varendorff je osnivačica portala Okusi.eu. Kao slobodna novinarka i fotograf surađivala je s više hrvatskih i europskih medija kao što su npr. Die Presse, The Economist Group i Cosmopolitan. Autorica jedne kuharice te food blogerica, obožava tržnice i putovanja na kojima može kušati nova jela i namirnice i želi svoju strast prenijeti i na čitatelje portala. Seriju Heleninih izvrsnih tekstova o tržnicama i europskim kavanama predstavili smo nedavno i našim čitateljima.

ANA BIŠKO

ana-bisko-okusi-avatar-250x250
Korčulanka koja se preko Zagreba, Milana i Amsterdama vratila u Zagreb. Povjesničarka umjetnosti, muzeolog, blogerica, copywriter, lektorica, prevoditeljica i predavač… Najviše voli ići okolo, jesti okolo i posjećivati muzeje okolo. Specijalizirala se za vođenje društvenih mreža te digitalni marketing a svojim kreativnim otočkim blogovima kao vanjski suradnik, potpomaže i doprinosi dinamici portala.
Budući da možeš curu s otoka, ali ne i otok iz cure Ana većinom kuha domaću spizu: ribu, blitvu, lešo meso, salsu od pamidori, slanutak, paštu-fažol… Od kolača radi samo rožatu.

ELA VRSALOVIĆ

slika 1

Ela Vrsalović,  prof. engleskog jezika i sociologije, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Za sebe kaže da više voli kuhati nego predavati. Ljubav prema kužinavanju odvela ju je nekom drugom pravcu. Prekvalificirala se za kuhara u školi Oliva allegra i trenutno završava program usavršavanja za Menadžera hrane i pića na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira. Dogodine planira upisati i studij Gastronomije. Zajedno sa sestrom vodi konobu Bokuncin u Sutivanu. Ovo im je treća sezona i guštaju u svakom trenutku. Kuhanje je Elina strast, kuharice najdraža literatura a šetnja među bancima voća, povrća i sira na pazaru omiljena šoping ideja.

ANA MARIJA CICARELI

IMG_1871.jpeg

Voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj
Interligo d.o.o.
interligo@interligo.hr

Anamarija Cicarelli, diplomirana ekonomistica turizma, dolazi iz obitelji koja se bavila iznajmljivanjem, vođenjem pansiona, kasnije i apartmana još od 60-ih godina prošlog stoljeća te se smatra jednom od pionira turizma na srednjodalmatinskim otocima. Od ranog djetinjstva uključena je u obiteljski posao. Osim formalnog i neformalnog obrazovanja u turizmu, Anamarija je radila dugi niz godina u turizmu na organizaciji raznih događanja u zemlji i inozemstvu, organizaciji izleta, jednodnevnih i višednevnih, prezentaciji hrvatskog turizma u inozemstvu… Sve to vrijeme vodila je i vlastite smještajne jedinice. Danas je vlasnica agencije za savjetovanje u turizmu „Interligo“, autorica više knjiga na temu obiteljskog smještaja te autorica i voditeljica brojnih edukacija u svim djelovima Hrvatske.

IVA SOLAREVIĆ JELIČIĆ, prof

iva_main

Kreatorica Wellbeing koncepta Solar Spirit, koji se bavi čovjekom kao multidimenzionalnim bićem i kao takvom mu pristupa u procesu balansiranja duh-tijelo sustava. Kroz tehnike meditacije, razgovora, opuštanja, yoge refleksije i osvještavanja podržava pojedinca u kreiranju zdravlja te kreativnog i radosnog življenja.
Diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje 2001. upisuje i poslijediplomski znanstveni studij. Praktični, teoretski i znanstveni rad usmjeren je na razvoj wellness programa za poboljšanje kvalitete življenja.
U objavljenim stručno-znanstvenim radovima bavi se problematikom utjecaja stresa na psiho-fizičko zdravlje, te razvija zdravstveno-preventivne programe koji osim fizičkih pokreta i vježbanja, zahtijevaju potpunu svjesnost vježbača.
Baza istraživanja jest povezanost i međusoban utjecaj uma, duha i tijela, njihovo osvještavanje i usklađivanje, te postizanje cjelovitosti i sklada.
Više o Ivinom radu potražite na web adresi –  SOLAR SPIRIT

 

Okusi banner