Aktualno

Otvara se “Bernardijev kutak” u hotelu Liburna u Korčuli

[:HR]

Tvrtka Era pokrenula je proizvodnju namještaja glasovitog arhitekta i dizajnera Bernarda Bernardija

Na otoku Korčuli, u hotelu Liburna koji je posljednje dijelo našeg velikog arhitekta Bernarda Bernardija, u suradnji tvrtke HTP Korčula i ERA namještaja otvara se Bernardijev kutak. Svečano otvaranje najavljeno je za petak, 26. svibnja u 11 sati.

Era-232_1

Radi se o vrijednom turističko-kulturološkom projektu koji ima za cilj gostima hotela i Korčule približiti djelo našeg velikana, a čiji namještaj ERA ponovo proizvodi.

U vrijeme kada je gospodarska situacija neizvjesna, a tržište pritišće sve veća ponuda povoljnih proizvoda upitne kakvoće, Era je pokrenula ponovnu proizvodnju namještaja glasovitog arhitekta i dizajnera Bernarda Bernardija i time prkosno vraća na tržište proizvode za kakvima već dugo vapimo. Uz svoj poznati asortiman namještaja koji je proizveden u skladu s najvišim proizvodnim i ekološkim standardima, protfelju proizvoda Ere pridružili su se kultni klasici Hrvatskog dizajna 50ih godina.

Otvaranje showrooma odličan je nastavak daljnjih ulaganja i brendiranja HTP Korčula. HTP Korčula je prošle godine svečano otvorio tri novouređena hotela. Investicija je to viša od 50 milijuna kuna. Hotel Liburnia, ima 112 soba. Sobe i svi javni prostori su standard četiri zvjezdice. Renovirana su 92 apartmana u sklopu hotelskog naselja Bon Repos, koji sada također raspolaže s 4 zvijezdice, te posluju kao apartmani Korkyra Gardens. Najstariji hotel na otoku, hotel Korčula, nalazi se u staroj jezgri srednjovjekovnog grada,  a u renoviranju je dobio komercijalni dodatak – hotel Korčula De La Ville.  Suradnja sa tvrtkom ERA oživjet će lik i djelo slavnog korčulanskog arhitekta, a gdje drugo nego u njegovom rodnom gradu – Korčuli.

Ikona hrvatskog dizajna i arhitekture –  Bernardo Bernardi

bernardo bernardi

Korčulanin, rođen 1921., čovjek širokog interesa, arhitekt po obrazovanju, interijerist i dizajner.
Arhitekt Bernardo Bernardi neizbrisiv je dio hrvatske kulturne povijesti. Projekt Bernardo Bernardi pokazuje da kvalitetno promišljanje i dobra rješenja nisu podložna prolaznosti. Trendovi nastaju i nestaju, no bez obzira na to kvaliteta paralelno opstaje i nalazi svoj put do korisnika. Djelo ovog slavnog arhitekta veliki poticaj je svakom tko se bavi dizajnom i arhitekturom, a time stvaralaštvom da bude još bolji jer se će se svaki napor i želja za kvalitetnim proizvodom i okolinom u kojoj živimo utkati u strukturu društva i trajno promjeniti budući stil života.

Era-142_1

Iz tvrtke Era su nam kazali kako smatraju da je ovo hrvatskoj drvnoj i industriji namještaja jasna strateška poruka da se treba ulagati u gotov cjelovit proizvod, u kojem je u procesu razvoja dizajn ključna komponenta koja osim estetike, proizvodu može podariti niz drugih prednosti od funkcionalnosti do ekološkog aspekta o kojem Era vodi jako računa.

 

 [:]