Aktualno

Međunarodna konferencija i poslovna radionica turizma posebnih interesa SPLITB2B, na jesen u Splitu

Special Interest Tourism Workshop 

Tridesetak predstavnika turoperatora i turističkih agencija iz dalekih destinacija i Europe te šezdesetak njihovih kolega iz Hrvatske i regije raspravljat će i dogovarati poslove na jedinstvenoj poslovno-turističkoj burzi SPLITB2B.

Međunarodna konferencija i poslovna radionica turizma posebnih interesa SPLITB2B (Special Interest Tourism Workshop) ove će se godine, po prvi put, održati u Splitu od 18. – 21. listopada u hotelu Cornaro u organizaciji Udruge destinacijskih menadžment kompanija Dalmacije.

Riječ je o jedinstvenoj poslovno – turističkoj burzi u Hrvatskoj na kojoj će se šezdesetak predstavnika hrvatskih i regionalnih turističkih djelatnika susresti s tridesetak inozemnih kolega, predstavnika turoperatora i turističkih agencija iz Australije, Novog Zelanda, Kanade, SAD, Skandinavije, zemalja Beneluxa i Francuske s ciljem uspostave partnerstva koja će rezultirati novim turističkim dolascima gostiju visoke platežne moći u periodu pred i posezone u RH.

Tema ovogodišnjeg susreta u gradu pod Marjanom je „Food & Wine“ turizam, dok će u budućnosti event uz navedenu, svake godine, otvarati još najmanje jednu ili više tema. Susret u splitskom hotelu Cornaro usmjeren je poticanju razvoja i prodaje višednevnih složenih turističkih proizvoda (paket aranžmana, događanja i skupova) u Hrvatskoj, a sastoji se od edukativnog, promotivnog i poslovnog dijela. U edukativnom predviđena su predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka, dok će se poslovni dio realizirati kroz B2B workshop uz punu i neovisnu informatičku potporu matchmaking software-a.

U promotivnom dijelu kupcima (hosted buyers) će na dvodnevnom fam tripu biti predstavljena Splitsko-dalmatinska županija kao turistička destinacija, a planiran je obilazak Splita, Omiša, Trogira, Klisa i otoka Brača. Predstavnicima kupaca osim putnog troška cjelokupno sudjelovanje na konferenciji je besplatno dok je za predstavnike ponuđača predviđena kotizacija po vrlo prihvatljivim cijenama. Detaljnije informacije o svemu mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.splitb2b.com.

Organizator skupa je Udruga destinacijskih menadžment kompanija Dalmacije (UDMKD) čiji su članovi destinacijske menadžment kompanije s područja Splita i Dalmacije, a njihovi vlasnici turistički profesionalci s višegodišnjim iskustvom u radu posebice u dijelu destinacijskog menadžmenta. Suorganizator skupa je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, glavni pokrovitelj Hrvatska turistička zajednica, hotel partner Hotel Cornaro, a pokrovitelji Hrvatska gospodarska komora i turistička zajednica Grada Splita.