Aktualno

CHANGER MEETUP konferencija – učite besplatno od najboljih

CHANGER MEETUP konferencija – učite besplatno od najboljih
Saznajte kako prikupiti novac uz pomoć crowdfundinga, informirajte se o prednostima freelancinga u Dalmaciji, savladajte osnove programiranja i proširene stvarnosti, unaprijedite svoj rad u kulturno-kreativnom sektoru, upoznajte čelne ljude najinovativnijih mali tvrtki i njihove priče o uspjehu i izazovima (Rimac automobili, TopShop, Bagizzmo, Vollo, Rentilo…)

Monika Mikac, Rimac automobili

CHANGER MEETUP CONFERENCE posvećena je izlaganjima inovativnih lidera iz poslovne zajednice, a održava se ispred Muzeja grada Šibenika te u galeriji sv. Krševana i Maloj Loži, od 26. do 28. srpnja. Moderatori programa su Ivan Brezak Brkan (Netokracija) i Luka Sučić (HUB385), a sudjelovanje na svim panel diskusijama je besplatno, kao i na radionicama za koje je potrebno – samo se prijaviti.
Na ovaj način CHANGER MEETUP CONFERENCE donosi u Šibenik najuspješnije domaće changere u poslovnom svijetu koji će svoja znanja i iskustva podijeliti sa svim zainteresiranima. U središtu njihovih izlaganja te praktičnog dijela konferencije bit će primjena novih ICT tehnologija u businessu i svakodnevnom životu s naglaskom na put koji je potrebno proći od ideje do realizacije i svjetskog uspjeha. Umjesto da o njihovim pričama čitate u novinama ili na internetu, pridružite se konferenciji te iz prve ruke saznajte koji su najveći izazovi modernim poduzetnicima te s kojim se tehnološkim promjenama svi mi danas suočavamo, a na njihovim radionicama steknite praktično znanje kojim ćete unaprijediti svoje društvene i poslovne prakse. Poseban dio CHANGER MEETUP CONFERENCE posvećen je profesionalcima iz kulturno-kreativnih industrija.
Detaljni opis, raspored te obrasci za prijave na radionice nalaze se na: changer.hr/changer/conference/

26.7., srijeda
RADIONICA: NodeSchool – škola programiranja 10:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00
ISPRED MUZEJA GRADA ŠIBENIKA

Na radionici NodeSchool polaznici će naučiti osnove JavaScripta bez dosadnih predavanja i s mogućnošću nastavka učenja online. Voditelj je Dino Trojak, 26-godišnji web developer/problem solver koji trenutno živi i radi u Zagrebu kao glavni developer jednog hongkoškog startupa. Bavi se i organiziranjem različitih događanja kao što su JavaScript Zagreb meetup, NodeSchool Zagreb i MOP fest u njegovom rodnom gradu Varaždinu.

RADIONICA: Augumented reality 17:00 – 21:00 STUDIO GALERIJA SV.KRŠEVAN

Radionica proširene stvarnosti namijenjena je entuzijastima koji ne moraju imati programerskog predznanja, a htjeli bi naučiti osnove stvaranja i funkcioniranja aplikacija koje proširuju stvarnost.
Proširena stvarnost je dio miješane stvarnosti koja u stvarno okruženje korisnika ubacuje virtualne elemente u svrhu zabave, edukacije, promocije ili pomoći pružajući nam novo iskustvo multimedije. Za izradu aplikacija koristit ćemo Unity 3d pokretački sustav, Vuforia programski alat za proširenu stvarnost te Windows računala i Android mobilne telefone. Cilj radionice je da svaki polaznik ima funkcionalan marker koji se korištenjem aplikacije koju je on napravio nadogradi 3D modelom.  Polaznici trebaju donijeti svoja računala s Windows sustavom te Android mobilne telefone.
Voditeljica radionice je Zorana Ćurković, developer u tvrtki divIT koja se bavi proširenom i virtualnom stvarnošću, animacijom likova u stvarnom vremenu i izradom igara te ostalog zabavnog i promotivnog softvera.

PANEL Freelancing na dalmatinski 20:30 – 21:45 MALA LOŽA (TRG I.PAVLA II)

Freelancing na dalmatinski je programski sadržaj posvećen nezavisnim profesionalcima.
Panel razgovorom potaknuti će se teme i problemi s kojima se freelanceri susreću te će se prikazati kako funkcionira freelancing život u Dalmaciji. Sudionici: Marina Matijaca (UI/UX dizajner, kreira korisna sučelja usmjerena na korisnike), Filip Peraić (ilustrator i dizajner s iskustvom rada za klijente kao što su IBM, Nike, Sony, Forbes, Air Jordan, Fly Emirates…) i Antonio Šerić (c#, android i java programer, specijalnost su mu mobilne aplikacije te backend MVC i Web AP).Moderator: Ivan Brezak Brkan (netokracija)

Filip Peraić, ilustrator

PANEL FutureCity talks – inovativnost u širem društvenom kontekstu 22:00 – 23:00 MALA LOŽA (TRG I.PAVLA II)
Koliko je važno imati dobro ideju te da li je originalan pristup dovoljan? Na svojim će primjerima objasniti što je pokazala praksa: Branimir Brkljač (Kosmodisk, Top Shop, Mokrin House) i Ivan Piko Stančić (glazbeni producent, akademski slikar i glazbenik).
Moderator: Luka Sučić (HUB 385)
27.7. RADIONICA: NodeSchool – škola programiranja 10:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00 ISPRED MUZEJA GR.ŠIBENIKA
RADIONICA: KIKI radionica društvenog inoviranja 10:00 – 17:00 STUDIO GALERIJA SV.KRŠEVAN
Društvene inovacije su nova rješenja koja istovremeno odgovaraju na različite potrebe i vode novom ili unaprijeđenom upravljanju resursima. Radionica je tematski orijentirana na sektor kulturno kreativnih industrija (dizajn, oglašavanje i tržišno komuniciranje, računalni programi, igre i novi mediji, elektronički mediji, film, fotografija, arhitektura, izdavaštvo, muzeji, galerije i knjižnice, zanati…), a cilj joj je identificirati ključne potrebe i izazove s kojima se u praksi suočavaju profesionalci i njihovi projekti te ustanoviti prioritetna područja interesa i djelovanja. Voditeljice KIKI-ja su: osnivačica Laboratorija za društvene inovacije Mirna Karzen (SIPA, Columbia University, New York) i Stella Kalac, voditeljica projekata u Laboratoriju za društvene inovacije.
PANEL FutureCity talks – utjecaj digitalnih projekata i novih tehnologija na kvalitetu života u gradovima 20:20 – 22:30 MALA LOŽA (TRG I.PAVLA II)
Koliko god da nam pomaže, tehnologija nas sve više čini ovisnima o njoj. Koje su dobre, a koje loše strane digitalizacije te novih rješenja u gradovima tema su ove panel diskusije. Električni automobili, digitalizacija prijevozne industrije, aplikacije za upravljanje smještajnim objektima samo su neka od rješenja koja su postala dio naše svakodnevice. O njima, kao i o ostalim izazovima suvremenog života u gradovima raspravljat će: Monika Mikac (COO Rimac automobili), Marko Jukić (Vollo), Mateo Perak (Profico) i Marko Mišurić (Rentilio). Moderator: Ivan Brezak Brkan (netokracija)

Marko Mišurić, Rentilio

28.7.
RADIONICA: NodeSchool – škola programiranja 10:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00 ISPRED MUZEJA GR.ŠIBENIKA
RADIONICA: Crowdfunding 10:00 – 17:00 STUDIO GALERIJA SV.KRŠEVAN
Upoznajte različite oblike grupnog financiranja te saznajte koje je vještine te kakav pristup potrebno imati za promociju kampanje. Na kraju radionice sudionici će steći osnovna znanja i vještine grupnog financiranja (crowdfunding) te se upoznati s načinom pripremanja crowdfunding kampanje. Voditelj je Hrvoje Hafner, dipl. ing., stručnjak za grupno financiranje i izvršni direktor projekta Doniralica.

PANEL FutureCity talks – promjene koje inovativni digitalni proizvodi i procesi unose u osobnu svakodnevnicu 20:20 – 22:30 MALA LOŽA (TRG I.PAVLA II)
Pridjev smart odavno nije rezerviran samo za telefone. Upoznajte pametne hrvatske proizvode i promjene koje su donijeli u naše živote. Da telefon nije više ‘samo’ telefon svi već znaju. No, što je to pametna igračka, pametni novčanik i pametna gradska dostava saznajte od njihovih autora: Martine Grgić (Smart Lumies), Ladislava Jurića (Baggizmo) i Stevica Kuharskog (Locodeals).
Moderator: Luka Sučić (HUB 385)

Organizatori CHANGER MEETUPA su Turistička zajednica grada Šibenika i agencija fakat.

fotografije: agencija fakat