Aktualno

Alpha grupa Hrvatska – novi način za poboljšanje poslovanja

Prije dvije godine, grupa direktora malih i srednjih poduzeća krenula je u avanturu zvanu Alpha grupa. Sastajali su s jednom mjesečno i susreti su postali nešto čemu su se veselili i što je bilo neizostavno u njihovom rasporedu. Ta grupa nije imala dvojbi pomažu li im sastanci da poboljšaju rezultate svojih firmi, jer POMAŽU.

Ti direktori su bili otvoreni za novi model učenja, razmjenu iskustava i činjenicu da nikome nije lako i da svi imaju ponešto što mogu napraviti bolje. Znali su da su odlični u svom poslu, ali su isto tako bili spremni suočiti se s dijelom poslovanja koji su drugi znali bolje od njih te ga na mjesečnim susretima ispolirati.
Rezultati su sjajni, bolja komunikacija u firmi, rješavanje dugogodišnjih situacija koje su se činile nerješive, razvoj novih liderskih vještina, bolji timski rad, povećanje prodaje itd.


Alpha group je metoda Noble Manhattan coachinga, firme iz Velike Britanije, koja je u svijetu poznata u preko 25 zemalja te je jedna od tri najveće firme za life i business coaching. Alpha group je licenca namijenjena je povećanju profitabilnosti unutar dvije godine, ali i poboljšanju ostalih parametara poslovanja za direktore malih i srednjih poduzeća. Za velike firme se rade in house treninzi.

Alpha group se provodi među direktorima različitih djelatnosti, mjesečnim susretima koji uključuju radionicu koja je primjenjiva na svaku firmu i u kojoj svaki direktor razmišlja o tome kakva je situacija trenutno, ali i kako upotrebom alata koje nudimo može napraviti plan za bolje poslovanje. Radionice se odabiru ovisno o grupi i potrebama redoslijedom koji odgovara grupi te biramo jednu od 50 tema za svaki susret.

Članstvom u Alpha grupi, svaki direktor se barem jednom mjesečno odvaja od operative i razmišlja o cjelokupnoj situaciji u firmi i pojedinim dijelovima koje treba poboljšati.
Gospodarska situacija, nedostatak vremena i slični izgovori su samo izgovori, radite na poboljšanju svog poslovanja SADA a ne onda kada postane prekasno!


Alpha group Zagreb.
www.presentcommunication.com; www.the-alpha-group.biz
mail: ivana.radic@the-alpha-group.biz

Iskustva članova:
„Sviđa mi se sistematičnost pristupa detekciji problema u poslovanju. Tempo je po mom dojmu relativno intenzivan. Ukoliko si stvarno motiviran poboljšati svoje poslovanje i imaš energije za napredak, tada je Alpha grupa pravi poticaj i mjesto za početak s promjenama.
Okružen si ljudima koji su u istoj ili sličnoj situaciji i također žele bolje. Meni je ovih nekoliko treninga pomoglo da lociram što mi je stvarno bitno u ovom trenutku, a što je ambicija koju ću ostvariti.
Bitno je sa sobom raščistiti neke stvari. Najgore je misliti, a ne znati. Tada u najmanju ruku potrošiš gomilu energije na ćorava posla.“
Tibor Jankač, direktor
Ekonos d.o.o. www.ekonos.hr

„Razgovor sa ljudima iz različitih branši o sličnim poslovnim problemima koje i ja imam, dao mi je nove ideje i poglede na mogućnosti rješavanja tih problema ili mi je jednostavno potvrdio da sam na dobrom putu kod nekih tema. To mi znači jednako kao i nova ideja.
Promet firme u prošloj godini je skočio za 13% što je jako puno, dobit je porasla više od 20%. Sve to je rezultat prije svega zbivanja na tržištu. Za prošlu godinu korist za firmu od mog sudjelovanja u Alpha Grupi je u dijelu vođenja ljudi. Ove godine mislim da to proširujem i na rad sa ključnim kupcima tako da će sigurno biti pozitivnih rezultata od toga.“
Robert Križanović, direktor
Gealan d.o.o.

Izvor: presentcommunication.com