Aktualno

Bol proslavio rekordnu sezonu – Na svečanoj sjednici skupštine TZO Bol dodijeljena godišnja turistička priznanja

Dana 23. listopada 2017., u hotelu Elaphusa u Bolu održana je svečana Skupština TZO Bol, na kojoj su uručena prigodna priznanja za 2017. godinu. Priznanja su u ime Turističke zajednice općine Bol uručili Predsjednik TZO Bol Tihomir Marinković i Direktor TZO Bol Markito Marinković.

Bol, kao višestruki hrvatski turistički šampion i ove godine slavi rekordnu sezonu. Ove je godine 3. listopada, čak 16 dana ranije nego 2016. godine, Bol dočekao 100.000-og gosta.

Prema podacima koje je priopćio direktor Ureda TZ Bol Markito Marinković, u rujnu je Bol posjetilo 14.950 gostiju koji su ostvarili 98.377 noćenja. To je porast u odnosu na rekordnu 2016., kada je u rujnu, u Bolu boravilo 14.669 gostiju, koji su ostvarili 98.192 noćenja. Za devet mjeseci Bol je posjetio 99.231 gost (3,05 posto više nego 2016.), a noćenja je bilo 629.198 (povećanje od 3,3 posto).

Bol, jedna od manjih jadranskih destinacija, omiljena domaćim i stranim turistima, ponajviše gostiju iz Austrije, Njemačke, Belgije i zemalja Skandinavije, simbol je hrvatskog turizma i sinonim za sport i aktivan odmor.

Boljani su odavno shvatili da je turizam mnogo više od mora i sunca, te u suradnji javnog i privatnog sektora uspješno razvijaju nove turističke proizvode koje tržište traži tijekom cijele godine. To potvrđuju i rezultati predsezone i posezone.

053-777x437-1-768x432

Načelnik Općine Bol Tihomir Marinković, istaknuo je zadovoljstvo postignutim, te na svečanoj skupštini dodijelio godišnja turistička priznanja. Dobitnici su:

Za dugogodišnju vjernost turističkom Bolu:

 • Lydia i Rudolf Erk
 • Gerhard Scherer
 • Johan Hans i Birgit Hobel
 • Armin i Heidemarie Lerch
 • Manfred Herter i Ingrid Glaser
 • Josef i Irmgard Buckel
 • Karl Hans i Brigitte Steinkamp
 • Roland i Leslie Pilz

Za kontinuirani rad u ugostiteljstvu Bola:

 • Juraj Eterović
 • Željko Eterović
 • Irena Anić

Za izniman doprinos u razvoju ugostiteljske ponude Bola:

 • Stipe Marinković

Za iznimne rezultate u mjerenju kvalitete usluge metodom »Tajni gost«:

 • Magdalena Pfeiffer
 • Zora Plavčić

Predstavljeni su i rezultati mjerenja kvalitete usluga turističkog Bola metodom ‘tajni gost’. Cilj mjerenja je bio prikaz stanja objekata u destinaciji te izvedba njihovih djelatnika tijekom turističke sezone prema turistima koji posjećuju Bol.
Tajni gosti su odsjeli u hotelima i privatnom smještaju te su mjerili kvalitetu usluge u smještajnim objektima, u ugostiteljskim objektima, na raznim turističkim atrakcijama, u turističkoj zajednici, javnim ustanovama te ostalim uslužnim djelatnostima.

Mjerio se: pozdrav na dolasku, osmijeh, nuđenje dodatnog proizvoda, zahvala na posjetu, pozdrav na odlasku i poziv na ponovni dolazak.
Tajni gosti bora­­vili su u Bolu u lipnju, srpnju i kolovozu. Obišli su: objekte smještaja, restorane/pizzerije/konobe, barove, trgovine/suvenirnice, turističku zajednicu/info centre/putničke agencije, banke/poštanske urede, vinarije, benzinsku postaju te ostalu turističku ponudu.

Bol kao destinacija ocijenjen je sa visokih 68,84%, što je više nego pozitivno i ukazuje da se ulaganje i edukacija turističkog kadra itekako isplatila. Najbolje su ocjenjeni objekti hotelskog i privatnog smještaja, osobito hotelsko osoblje u sobama i na recepciji, u turističkoj zajednici, putničkim i turističkim agencijama i vinariji, a najlošije djelatnici u banci i pošti.

Kao lokacije posebno su se istaknuli: Suvenirnica Uje, hotel Bol, turistička agencija Santos, hotel Bonaca, Rent a boat Moreta, hotel Ivan, turističke agencije More i Boltours, restoran Mali raj, izletnički brod Frane, taxi Bolska kruna, privatni iznajmljivač Jurica Marinković, Turistička zajednica Bol, konoba Dalmatino…

Agencija Heraklea na temelju provedenog mjerenja kvalitete usluge metodom tajnog gosta, kao moguća područja za unapređenje kvalitete usluge, istaknula je: pozdrav na dolasku 94.12%, više osmijeha 48,48%, nuđenje dodatnog proizvoda 26,30%, zahvalu na posjeti 60,61% , pozdrav na odlasku 83,33%, te poziv na ponovni dolazak 37,50%.