Aktualno

Još jedna rekordna sezona u Bolu! Preko 100.000 gostiju posjetilo našu najbolju malu destinaciju!

Iz Bola na Braču još se ne daju zadnji turisti iako smo već zašli u listopad i jesenje dane. Da je Bol mnogo više od plažnog resorta, svjedoče brojna sportska i društvena događanja u posezoni, te turisti koji posjećuju ovu najatraktivniju malu destinaciju na Jadranu i van glavne sezone.

053

U Bolu je upravo u tijeku BolSoul 2017, međunarodni festival soul i jazz glazbe koji se u bračkoj turističkoj prijestolnici ove godine održava po treći put. Festival traje od 7. do 14. listopada, a na njemu nastupaju eminentni britanski, američki i drugi glazbenici. U Bol svake godine dolazi preko 150 zaljubljenika u soul glazbu iz cijelog svijeta.

bolwebbanner2017

Bol zabilježio još jednu rekordnu sezonu

Ove je godine 3. listopada, čak 16 dana ranije nego 2016. godine, Bol dočekao 100.000-og gosta. Tom prigodom u hotelu Elaphusa direktor TZO Bol Markito Marinković i direktor hotela Elaphusa Vinko Martinić uručili su prigodne poklone gđi Svjetlani Breitenfeld iz Zagreba, dugogodišnjoj posjetiteljici Bola. Razlog posjete Bolu ovog puta je sudjelovanje na biciklističkoj utrci koja je održana 07.10 na Zlatnom ratu u Bolu.


Načelnik općine Bol Tihomir Marinković s pobjednicima

Start i cilj biciklističke utrke Mtb – Xco kros ‘Na dva kola oko Bola’, bio na plaži Zlatni rat. Dužina kruga staze iznosila je 4.1 km, a takmičari su bili podijeljeni po kategorijama: djeca do 16 godina, muškarci i žene do 30 godina, te muškarci i žene preko 30 godina.


Prema podacima koje nam je priopćio direktor Ureda TZ Bol Markito Marinković, u rujnu je Bol posjetilo 14.950 gostiju koji su ostvarili 98.377 noćenja. To je porast u odnosu na rekordnu 2016., kada je u rujnu, u Bolu boravilo 14.669 gostiju, koji su ostvarili 98.192 noćenja.
Za devet mjeseci Bol je posjetio 99.231 gost (3,05 posto više nego 2016.), a noćenja je bilo 629.198 (povećanje od 3,3 posto).

Prema noćenjima najbrojniji su gosti iz Francuske, zatim slijede gosti iz Njemačke, Austrije, Švedske…

Bol privlači turiste i u posezoni

Bol je postao top destinacija za aktivni odmor, biciklizam, planinarenje, vodene sportove, nudi najbolji windsurfing u Hrvatskoj, ronjenje te je jedna od rijetkih lokacija u zemlji pogodnih za sve popularniji kite boarding, dok je WTA Bol Open na velika vrata vratio svjetski tenis u Bol.

Kulturne znamenitosti uključuju nevjerojatni dominikanski samostan iz 15.stoljeća i Zmajevu špilju u Murvici blizu Bola – hram i boravište franjevaca glagoljaša iz 15. st. sa reljefom zmaja po kojem je dobila ime. Više nego dovoljno za jesenski posjet Bolu. 

BOL 2

 

www.bol.hr

Sponzorirani članak

Foto: Tz Bol
logotipi-1024x375 hr