Aktualno

Dani Okusa zagrebačkog kraja

Od 26. studenoga do 2. prosinca 2018. Turistička zajednica Zagrebačke županije prvi puta organizira manifestaciju Dani Okusa zagrebačkoga kraja u suradnji s deset ugostiteljskih objekata, nositelja standarda „Okusi zagrebačkoga kraja“.
Nastavak je to projekta u kojemu zajedničkim aktivnostima potičemo razvoj tradicionalne eno-gastro ponude te pridonosimo jačanju tržišnog pozicioniranja i prepoznatljivosti.
U navedenom razdoblju po promotivnoj cijeni od 90 kuna moći ćete uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima našega kraja.

Okusi hrvatske tradicije – Okusi zagrebačkoga kraja zajednički je projekt županijske i lokalnih turističkih zajednica te tvrtke DMK Vall042, s ciljem obogaćivanja turističke ponude i razvoja novih turističkih proizvoda. Osnovni cilj je unapređenje ponude tradicijskih lokalnih jela, pića i proizvoda u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata te na toj osnovi sadržajniji razvoj eno-gastronomskog turizma.
Glavni cilj je označavanje i izgradnja jake tržišne prepoznatljivosti ugostiteljskih objekata nosioca standarda „Okusi“ i njihovog identiteta kao mjesta koja garantiraju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela, pića i domaćih tradicijskih proizvoda.

Standard „Okusi“ zapravo je izgradnja zajedničkog identiteta za doživljaj lokalnih jela, pića i proizvoda uz svojevrsno obećanje gostima da u označenom objektu postoji dnevna ponuda tradicijskih jela i pića.
Standard se može dodijeliti ugostiteljskom objektu koji u pravilu radi najmanje tri godine i koji zadovoljava utvrđene minimalne uvjete (definirane Pravilnikom): da u dnevnoj ponudi ima najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina, te da prilikom vrednovanja objekta (koje se provodi u pet kategorija: Hrana, Usluga, Piće, Ambijent, Okoliš) ostvari minimalno 75 od mogućih 100 bodova.
Standard se može utvrditi za turističko obiteljsko seosko gospodarstvo, kušaonicu, etno kuću, bistro, gostionicu, krčmu, restoran, kavanu, hotel, a nositelj standarda označava se tipiziranom pločom koja sadrži jedinstveni znak i logotip, lokalno-regionalni naziv projekta na hrvatskom jeziku i tekst „Okusi hrvatske tradicije“ na engleskom jeziku.

Na području Zagrebačke županije dvanaest je objekata nositelja standarda „Okusi“, a u Danima Okusa zagrebačkoga kraja sudjeluju: Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Ekopark Krašograd (Pisarovina) i Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec).
Očekujemo vas na Danima Okusa, uživajte u tjednu gastronomskih specijaliteta i doživite tradicionalnu kuhinju zagrebačkoga kraja.

Istinski dobro – tradicija koja osvaja!

 Sve info pronađite na:

www.tzzz.hr/dani-okusa-zagrebackoga-kraja-25207/

www.okusi.hr/okusi-zagrebackog-kraja/partneri

Turistička zajednička zagrebačke županije