Aktualno

Završen jubilarni 25. INTERSTAS u Solinu

Piše: Tina Eterović Čubrilo, FIJET HRVATSKA

Jubilarni 25. INTERSTAS u gradu  Solinu, završio se dodjelom nagrada u hotelu President. 25. Interstas, Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza te 21. ITF’CRO – Festival turističkog filma i 16. KEA-CRO – Natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za ”Međunarodni Zlatni cvijet” održani su od 7. do 9. studenoga u Gradu Solinu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Manifestacija koja pridonosi promociji i unapređenju kvalitete u turizmu, i ove godine je nagradila istaknute pojedince, turističke dionike i institucije koji su se našli u međunarodnom društvu istaknutih. Turistički novinari, članovi Europske( FESTO) i Svjetske federacije turističkih novinara ( FIJET) članice su i partneri manifestacija.

Osnivač i predsjednik ove manifestacije je Vojko Pleština.
Manifestacija je pokrenuta u Splitu, no prije devet godina domaćinstvo INTERSTASA je preuzeo grad Solin. Bio je to pun pogodak. Grad Solin  i Turistička zajednica grada Solina,  prepoznale su doprinos manifestacije za dodanu vrijednost i razvoj turističke ponude Solina, osobito u posezoni.  Potporu ovogodišnjem INTERSTASU je dao gradonačelnik Solina, g. Dalibor Ninčević, župan Blaženko Boban, te  direktorica TZG Solina, Jelena Stupalo.


Turistički novinari i članovi FIJET-a,  osobito smo ponosni što se uvažavaju naši prijedlozi kandidatura u nagrađivanju istaknutih pojedinaca i organizacija u turizmu, medijima, kulturi. Tako su se među dobitnicima našli i naši cijenjeni kolege novinari iz zemlje i inozemstva: Mislav Togonal ( HRT), 
Tihomir Ladišić ( N1), Natalia Tarasenko ( FIJET Rusija, Moskva), Delal Atamdede ( FIJET Turska, Istanbul), Salah Attia( FIJET Egipat, Kairo).


Ističemo i sudjelovanje predsjednika FIJET-a ( svjetsko udruženje turističkih novinara), g.Tijani Haddada, koji je i potpredsjednik Mediteranske Turističke Fundacije( sjedište Malta), jer je FIJET partner Fundacije.


U Solinu su nagrađena dvojica talijanskih glazbenika,  maestro Bruno Santori i Paulo Mandelli za projekt ” Mediteran u glazbi”. Povelju F.E.S.T.-a 2018. pripala je ove godine našem Luki Modriću koju je preuzeo stric Luke Modrića u njegovo ime.

Čestitke svim dobitnicima i zahvala organizatorima i pokroviteljima, na još jednom sjajnom INTERSTASU.