Aktivni odmor

Aktivni odmor uz opojne mirise bora i bračkog kamena

This post is also available in: English

Jedinstven i prepoznatljiv po svom bijelom kamenu, ali i po brojnim umjetnicima – književnicima, pjesnicima, slikarima i kiparima, koji su tamo živjeli i stvarali neka od svojih najboljih djela, otok Brač je turistička meka i jedan od najljepših otoka u Dalmaciji. U mjestu Milna živio je jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara, književnika i scenarista Miljenko Smoje kojeg su bračke kale i život u malom dalmatinskom mjestu, vjerojatno navele na pisanje jednog od najboljih scenarija u Hrvatskoj – Malog mista po kojem je snimljena poznata televizijska serija, popularna i zanimljiva i u današnje doba.

No, to nije sve! Brač je u svijetu poznat po glamuroznom Bolu koji privlači pažnju turista u svako doba godine pa i u razdoblju predsezone kada su posjetiteljima na raspolaganju razne mogućnosti aktivnog odmora.

Image result for bol bike

Biciklistička meka rekreativaca

Bilo da slobodno vrijeme iskoristite za šetnju tim prelijepim otokom ili uzmete svog limenog ljubimca na dva kotača i krenete biciklističkim stazama od Bola prema okolnim mjestima, nećete pogriješiti. Ljepotu biciklizma na tom otoku prepoznali su biciklisti iz svih krajeva svijeta. Bol je biciklistička meka rekreativaca, ali i profesionalnih biciklista koji će 2019. godine sudjelovati na vrhunskom sportsko-turističkom događaju – biciklističkoj utrci svjetskog kupa XCM – Bluesun Epic utrci, koja će se u Bolu održati i 2019. te 2020. godine.

Image result for bol dominikanski samostan

To respektabilno sportsko-turističko događanje ne bi se moglo organizirati da nije bilo vrijednih osoba iz Saveza općine Bol te Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i njenog direktora Joška Stelle. Upravo TZ Splitsko-dalmatinske županije sufinancira sve biciklističke utrke na području te županije koje su izazvale interes kod turista, pa je taj oblik turizma postao najbrže rastuća grana turizma te ujedno doveo do razvitka i cijele destinacije.

Sinergija čovjeka i prirode

Ako ste ekološki osviješteni tada je preporuka da u na proljeće sudjelujete u akciji čišćenja podmorja, uključite se u tradicionalni prvosvibanjski cross, natjecanju u surfingu ili u neko od ostalih sportsko-turističkih događanja.

U lipnju ne propustite WTA Croatia Bol Open, ženski teniski turnir koji se održava u predivnom, slikovitom Bolu. Osim po vrhunskom tenisu, Croatia Bol Open pozicionirao se kao fenomenalna lifestyle destinacija. Nastupi međunarodnih glazbenih zvijezda osiguravaju odličan provod posjetiteljima teniskog turnira i to je još jedan od razloga koji će vas navesti na dolazak u Bol.

Poželite li prošetati okolicom Bola dah će vam oduzeti pogled na predivne vinograde. U njima se uzgaja vinova loza od koje se proizvode vina u višestruko nagrađivanoj Vinariji Stina. Ima li ljepše slike od sinergije čovjeka i prirode te božanske kapljice – vina koje miluje vaše nepce? Stina vina zarobit će sva vaša osjetila i ponovno ćete se vraćati na Brač kako biste uživali u pošipu, plavcu malom, vugavi i opolu. Da su Bračani ljubitelji vina uvjerit ćete se ako pogledate malo bolje u kamene kuće i vidjet ćete kako neke od njih imaju svoje male vinske podrume. Ljubazni domaćini zasigurno će vas pozvati na čašicu tog opojnog pića te vam pritom ispričati neke od otočkih priča.

Image result for pustinja blaca

Dođite na Bol. Pozivaju vas njegovi stanovnici. Upoznajte u proljeće to, s jedne strane pitoreskno, a s druge strane elegantno mjesto jer ćete upravo u to godišnje doba osjetiti svu njegovu puninu i mirise prirode i bijelog kamena.

Image result for bol centar

logotipi-1024x375 hr 

www.bol.hr

Sponzorirani članak

Foto: Tz Bol

 

This post is also available in: English