Aktualno

Okusi Zagorje ove zime i uživaj u bajci okusa i mirisa

Vodimo vas ove zime do ukusnog stola i tradicijske gastro škrinje Okusi Zagorja

Osladiti nepce jelima tradicijske kuhinje Zagorja,  znači istodobno upoznati bogatstvo i raznolikost koja se u suživotu čovjeka i prirode iskazala u pripremi svakodnevnih jednostavnih jela zagorskog seljaka, ali  složenijih jela i specijaliteta dvorskih kuhinja.
Jer zagorska jela su upravo takva, neodoljivi miks jednostavnog i profinjenog.

Iz obilja zagorskih jela koja pričaju priču o povijesti ovog prostora,teško je izdvojiti samo neka. No pojedini specijaliteti kao što je zagorska juha s vrganjima, prave domaće zagorske štrukle sa svježim kravljim sirom, zagorska purica sa zagorskim mlincima ili pak slavni specijalitet Stubičku pisanicu, ipak zaslužuju posebno mjesto. Bogati doživljaj okusa tradicije, zapravo niz doživljaja i užitaka vrhunskog blagovanja danas pred vas s ljubavlju razastiru u odabranim objektima koje resi oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije – Okusi Zagorja. Oni vas dovode do Bajke na stolu.

Gdje možete degustirati OKUSI HRVATSKOG ZAGORJA?

Ovu prestižnu oznaku standarda mogu dobiti isključivo ugostiteljski objekti koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela, dva sezonska jela i šest etiketa pića, od koji su najmanje četiri vina. A poželite li saznati više, svakako posjetite ovu poveznicu gdje ćete upoznati svaki objekt iz ukusne palete projekta Okusa Hrvatskog Zagorja

HranaVino 3
foto: arhiv Vila Magdalena

Okusi hrvatske tradicije – promocija autohotone eno – gastro ponude Lijepe Naše – upoznajmo ga kroz gurmansku šetnju Hrvatskim Zagorjem!

Okusi hrvatske tradicije je nacionalni projekt, čiji je osnovni cilj promocija autohtone eno-gastro ponude Hrvatske. 

HranaVino 9
foto: Villa Zelenjak Ventek

Jedan od glavnih ciljeva projekta je i označavanje ugostiteljskih objekata – nositelja standarda „Okusi“ i izgradnja njihova identiteta kao mjesta koja osiguravaju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela i pića te u konačnici oblikovanje tematskih restorana koji će pridonijeti razvoju eno – gastro turizma. Krajem 2015. godine u projekt se uključila i Turistička zajednica   Krapinsko – zagorske županije.


foto: Bluesun hotel Kaj

Bogati doživljaj okusa tradicije, zapravo niz doživljaja vrhunskog blagovanja i nezaboravnih gurmanskih užitaka danas pred vas s ljubavlju razastiru domaćini u  čak 14 odabranih objekata koje resi oznaka standarda „Okusi hrvatske tradicije – Okusi Zagorja“.

Okusi hrvatske tradicije – okusi Zagorja, odnosno objekti u kojima možete degustirati okuse i mirisa Zagorja, predstavljamo u slijedećem popisu: 

Restoran „Academia” iz Marije Bistrice, Bluesun hotel Kaj

„Dvorac Mihanović” iz Tuheljskih Toplica,

Hotel „Terme Jezerčica” iz Donje Stubice,

Klet „Bolfan” Vinarije Vinski vrh iz Hraščine,

Klet „Grešna gorica” iz Desinića,

Klet „Lojzekova hiža” iz Gusakovca,

„Majsecov mlin” iz Donje Stubice,

„Pansion Rody” iz Gornje Stubice,

Restoran & catering „Sermage” iz Svetog Križa Začretja,

Restoran „Magdalena“-Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica,

Restoran „Zaboky” iz Zaboka ,

Restoran „Villa Zelenjak -Ventek” iz Risvice kraj Kumrovca,

Vinarija Micak – Klet „Zagorski dvori” iz Huma Bistričkog kraj Marije Bistrice

i Vinarija & restoran pansion „Vuglec Breg” iz Škarićeva.

Obiljem, osobitošću i raznovrsnošću prirodnih i kulturnih vrijednosti što se na tako malom prostoru isprepliću s današnjim životnim sadržajima smještenim u okružju zelenila, malih zaseoka, sela, vinograda i klijeti raštrkanih po pitomim zagorskim bregima, Zagorje za posjetioca s pravom postaje Bajka na dlanu.
U takvom prostoru gostoprimstva sačuvani su i bajkoviti okusi tradicije.

HranaVino 8

Onakvi kakvi su se nekad opojnim mirisima širili seoskim dvorištima ili su pak dolazili iz kuhinja brojnih kurija i dvoraca zagorskih plemenitaša. Ima li ljepše pozivnice za dolazak u Zagorje od ove koja mami okusima, bojama i mirisima domaće hrane spremljene s pažnjom i ljubavlju?
Uvjerite se sami, dobro došli u Zagorje – dom odlične hrane!

Sve info pronađite:

visitzagorje.hr

Facebook Visit Zagorje

fotografije: arhiva objekata nositelja Okusi hrvatske tradicije – Okusi Zagorja, Visit Zagorje.hr, naslovna fotografija Terme Jezerčica