Aktivni odmor

Zlatni rat – 50 nijansi plave

This post is also available in: English

Možete li zamisliti da sjedite na plaži i gledate u daljinu, a more ispred vas mijenja boje, od svjetlo do tamno plave…i tako u pedesetak nijansi…Naravno da je to moguće! Bolska plaža Zlatni rat jedinstvena u svijetu, zbog svog prirodnog fenomena naziva se još i SymBOL of the Adriatic. Poželite li promatrati zalazak sunca na njoj, ostat ćete bez daha jer ćete imati dojam da sunce zalazi tik ispred vas. A ako pritom nagazite kamen sreće, simbiozu školjke i kamena – tko će biti sretniji od vas!

Related image

Zlatni rat krasi naslovnice mnogih svjetskih časopisa, a pobjeđuje i na natječajima za najljepšu plažu na svijetu. O njenom šarmu pisao je i jedan od najvećih engleskih časopisa koji se bavi putovanjima Escapism, Časopis izlazi šest puta godišnje i ima 305.100 čitatelja po izdanju. Fotografija Zlatnog rata postala je hit i na jednoj od najposjećenijih stranica na internetu – Reddit.

Image result for zlatni rat

Korisnik koji je stavio fotografiju Zlatnog rata komentirao je kako je promatrajući more pored plaže pobrojio barem osam slojeva njegove boje. Na to mu je drugi korisnik te stranice odgovorio kako je fotografiju Zlatnog rata stavio u software za analizu spektra boja i pritom utvrdio čak 1176 različitih nijansi plave boje u moru! Možete li to zamisliti?!

Fotografije Zlatnog rata nalaze se i u avionima zrakoplovnog prijevoznika Eurowings i to u sklopu promotivne kampanje Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Osim u zrakoplovima, fotografije te prelijepe plaže naći ćete i u InFlight magazinu Eurowingsa. Bolsku magičnu plažu tako mogu vidjeti putnici koji zrakoplovima te avio kompanije lete na 79 destinacija diljem svijeta.

Image result for bol kamen sreće

Brač je među 10 najpoželjnijih otoka za život

Zahvaljujući toj predivnoj plaži Bol je postao jedna od najatraktivnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj. Američki časopis „Islands“ uvrstio je hrvatski otok Brač među deset najpoželjnijih otoka za život. Što to znači? Da se na Braču njeguje tradicija „uživanja u životu“, i to zbog zdrave prehrane, ugodne klime i kulture te očuvanju tradicionalnih vrijednosti.

No, vratimo se Zlatnom ratu. Zbog svoje konfiguracije plaža mijenja izgled pa se tako pruža gotovo pola kilometra okomito u more. Rt plaže neprekidno mijenja oblik pod utjecajem valova i morskih struja, a mjerenja pokazuju da je Zlatni rat svake godine sve duži. Do tog rajskog mjesta doći ćete šetnicom dugom dva kilometra od središta Bola. Ne volite li hodati, ne brinite. Do plaže možete doći turističkim vlakićem ili brodicom s morske strane.

Što god poželite, na Zlatnom ratu je sve moguće. Ta plaža je raj za pjesničke duše i zaljubljene. Dođite i uživajte u 50 nijansi plave Zlatnog rata!

www.bol.hr

Photo: TB Bol

Image result for tz bol logo

 

 

 

 

 

 

This post is also available in: English