Aktualno

JOŠ JEDNO PRIZNANJE VRIJEDNOJ KULTURNOJ BAŠTINI Na stivanskoj rivi skulptura “Djevojčice s mačkom”

Kad se ublaže epidemiološke mjere na otoku Braču, budite među prvima koji će imati selfie sa djevojčicom i mačkom

Tek što je krenulo popuštanje mjera donesenih pred ugrozom od korona virusa, pojavilo se novo žarište baš na otoku Braču. Nadamo se da će situacija što prije poboljšati i da ćemo do ljeta zaboraviti ove dane opće blokade.
Prošlog tjedna se na stivanskoj rivi pojavila djevojčica koja je poželjela svojoj mački pokazati onu poznatu stivansku “mačku u kampanelu”.
To je ideja koja stoji iza skulpture “Djevojčica s mačkom” koju je uspješno oživotvorio akademski kipar Ante Strinić iz Splita.

Fotografija Sutivan.

Predviđeno je da djevojčica bude smještena na malom mostiću ispred povijesne kule, ali uskoro slijedi njegova sanacija i rekonstrukcija pa se Djevojčica s mačkom privremeno smjestila na obližnjoj klupi i odmah privukla pozornost i pozitivne komentare prolaznika.

Ovo je tek prva javna skulptura u nizu osmišljenom Konceptom postavljanja javne plastike u Općini Sutivan koji je odobren na općinskom Odboru za urbanizam i koji stvara okvir za promišljanje daljnjih intervencija u urbanom tkivu mjesta u vidu skulptura i umjetničkih instalacija.

Fotografija Sutivan.

Njihova je uloga osim estetike i interakcije s okolinom da gostima Sutivana omoguće uvid u baštinske i suvremene posebitosti mjesta a domaćem stanovništvu, posebno mladima, razviju osjećaj ponosa, pripadnosti i očuvanja tih vrijednosti.
Pozivamo vas da budete među prvima koji će imati selfie sa djevojčicom i mačkom, naravno kad se ublaže edpidemiološke mjere ograničenja kretanja i pristupa otoku.

www.visitsutivan.com