Aktualno

Hvar je dobio novu hedonističku adresu NOTOS BEACH HOUSE Saznajte zašto je hvarski beach klub ‘Place to be’ ovog ljeta!

MJESTO GDJE STANUJU SENZACIJE ZA NEPCA!

Nov i atraktivan hvarskigastro punkt nalazi se na adresi Milna 4, Hvar

VEĆ I PRVI POGLED na nedavno otvoreni hvarski restoran Notos, čiji se interijer i eksterijer oslanjaju na supermoderan soft nature koncept (posebna važnost prilikom uređenja posvećena je prirodnim materijalima i nijansama boje drva i pijeska) govori nam jedno – ovo je ‘Place to be’ ovog ljeta i mjesto gdje stanuju – senzacije za nepca!


Naime, svatko tko želi uživati u prekrasnom ambijentu te iskusiti najbolje od Hvara – na pijatu i u elegantnoj koktel čaši – trebao bi zabilježiti u svoj putni itinerar ovu svježu hedonističku adresu.


KADA KAŽEMO HEDONISTIČKU, tako odista i mislimo, jer kako drugačije nazvati široku lepezu slasnih morskih delicija koje su pravi spektakl za čula!

Poželite li škampe ili file svježe ribe sa žara, pečene krakove jadranske hobotnice sa hrskavim batatom i mladim špinatom, lignje pečene na peškafondo način sa nevjerojatno ukusnim krumpirom sotiranim u ružmarinu (koji je sladokuscima već dovoljna pozivnica sam za sebe!) ili čak kilogram svježe ribe istog dana ulovljene oko Hvara – Notos će ispuniti doslovno svaku Vašu gastronomsku maštariju


Od tipično hvarskih delikatesa, nama se sviđaju brudet od jastoga s pjenastom planetom te čuvena gregada od svježe ribe, ali ni ljubitelji mesnih specijaliteta neće biti prikraćeni – na raspolaganju su im biftek i ribeye sa žara sa hrskavim domaćim krumpirićima i sotiranom povrtnom mišancom, ili pak slasna peka od telećeg mesa, koja, naravno, postoji i u morskoj varijanti (riba, hobotnica). 

UKOLIKO VAM POPIS JELA VEĆ NIJE IZAZVAO ZAZUBICE, čekajte dok započnemo s nabrajanjem atraktivnih perjanica s koktel liste. Ondje će Vam ih, poput vještog žonglera s pićima, pripremiti i u superelegantnim minimalističkim čašama poslužiti jedan od top 5 barmena u Dalmaciji, Jan Martinić.


U njegovim opojnim i pomno odabranim mišancama može se uživati u lounge dijelu, koji kao da se išetao iz ambijenta kakve idilične morske razglednice! Možete se opredijeliti i za bezalkoholne vitaminske bombe sjajnih imena (nama se sviđaju Wake up call sa mrkvom, jabukom, đumbirom i ciklom, te The gardensa limunom, sirupom od kardamoma te dodatkom popularnog baby špinata); ili možda za čarobne kombinacije visokokvalitetnih alkoholnih pića u toplim bojama hvarskog zalaska sunca – poput Aperol Spritza ili Negronija!

Kušajte koktel nazvan po drskom talijanskom grofu koji je zahtijevao više alkohola u svojoj čaši, ukrašen komadićem vijugave narančine kore, koji se ne miješa već se majstorski “slaže” u savršenom omjeru gina, Camparija i martini rossa, ili pak primamljivi Espresso martini, nastao kasnih 80-ih godina, kada je razmažena ljepotica Kate Moss, tada na vrhuncu manekenske slave, od londonskog barmena, rječnikom koji baš i nije za novine, tražila – i dobila – piće koje će je i razbuditi i opustiti u isto vrijeme. 

Neka Notos razmazi i Vaša čula – otkrijte i Vi novu hvarsku hedonističku adresu na kojoj ćete se osjećati – poput prave zvijezde!

Posjetite instagram profil Notos