Aktivni odmor

Istovremeno s kino premijerom Cruella, u Splitu promovirana slikovnica “Dalmatiner se vratio kući”

TURISTIČKA ZAJEDNICA SPLITSKO – DALMATINSKE ŽUPANIJE IZDALA PROMOTIVNU SLIKOVNICU NA DESET SVJETSKIH JEZIKA

Na terasi hotela Briig u Splitu održana je u četvrtak 27. svibnja press konferencija povodom izlaska promotivne slikovnice “DALMATINER SE VRATIO KUĆI”.

“U očekivanju dobre ljetne sezone jer se pandemija Covid 19 u Europi i kod nas smiruje, tiskali smo promotivnu slikovnicu pod imenom “Dalmatiner se vratio kući” na 34 stranice u deset jezičnih verzija ( poljski, češki, slovenski, engleski, njemački, francuski, talijanski, kineski, korejski i hrvatski jezik ).  Ovom slikovnicom u kojoj obitelj s psom dalmatinerom obilazi Split, Sinj, Komižu, Hvar, Bol, Brela, Park prirode Biokovo i Zaostrog htjeli smo podsjetiti na porijeklo dalmatinera koji dolazi iz Dalmacije – Hrvatske. Također se zahvaljujem Zakladi za zaštitu životinja “Beštije” iz Splita koja je za ovu prigodu dovela dalmatinske pse – dalmatinere.” – kazao je direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije Joško Stella.

Autor teksta je gosp. Robert Škiljan, autori crteža gđa. Maja Cipek i gosp. Niko Barun iz tvrtke Crno na bijelom, Samobor.

Slikovnica je tiskana u Ustanovi za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES Split čija je ravnateljica Edita Maretić Dimlić koja je nazočila promociji. “Ovom prilikom zahvaljujem Turističkoj zajednici Splitsko – dalmatinske županije na ukazanom povjerenju”

– Naš ured slikovnicu distribuira inozemnim predstavništvima kako bi uz ostale  promotivne materijale koje smo tiskali došla u ruke obitelji s djecom i bila poticaj za njihov dolazak u našu Županiju. Slikovnice koje smo tiskali u nakladi od 14.000 primjeraka će se također bez naknade dijeliti našim gostima u uredima  TZ Split, Sinj, Komiža, Hvar, Bol, Brela i Gradac jer će zasigurno privući pažnju obitelji s djecom i biti im lijepa uspomena na povratku kući. Svih 10 jezičnih verzija nalazi se i na našim web stranicama www.dalmatia.hr – dodao je Joško Stella

Zadovoljstvo nam je reći da će već sutra slikovnica biti u rukama čeških obitelji s djecom, njih dvijesto koji će je čitati u vlaku RegioJeta koji  u subotu prvom promotivnom vožnjom stiže u Split zajedno s trideset slovačkih, čeških i mađarskih turističkih novinara.

Mi ćemo im biti domaćin u obilasku naše županije i sigurni smo da će ponjeti dobre dojmove te prenjeti u svojim medijima objektivnu sliku stanja epidemiološke situacije u našoj županiji. ” – rekao je Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije.

Link za pregled slikovnice: