Aktivni odmor

Uz klapu Kampanel i pečenu srdelu otkrijte ribarsku i maritimnu baštinu Sutivana

Kako uspješno sačuvati, obnoviti i prezentirati tradiciju, a da generira turistički interes i dopunjuje turistički doživljaj i ponudu destinacije, znaju u Turističkoj zajednici općine Sutivan na Braču.

Kroz dva projekta odabrana na natječaju Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Brač, posjetiteljima, ali i lokalnoj zajednici TZO Sutivan nastoji prezentirati bogatstvo ribarske i maritimne baštine ovog kraja, kroz festivale, kuharice, bojanke, predavanja, ture, valorizaciju baštine i – ribarske večeri.

Prva ribarska večer u sklopu projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” održat će se 11. rujna, s početkom u 19.30 sati, a sve posjetitelje zabavljat će sjajna klapa Kampanel.

Ovaj događaj dio je projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.