Aktivni odmor

IDILIČNA SELCA NA BRAČU SAVRŠEN SU ODABIR ZA JESENSKI VIKEND IZLET

POSJETITE SELCA U POSEZONI!

TAJMING ZA POŽELJETI. Iako se čuveno bablje ili Miholjsko ljeto ne smatra terminom kada biste tipično otišli na godišnji odmor, ono je zapravo pravi – znalački odabir! Naime, vrijeme je to kada gotovo nema prometne gužve i vrućine jenjavaju, a zrak je još ugodan i topao za bavljenje aktivnostima u prirodi.

Stoga ne čudi da mnogi rado iskorištavaju prednosti ovog perioda, a odaberete li za Vašu destinaciju idilična Selca, napravili ste – pun pogodak! Magične riječi za perfektan odmor su općinska mjesta Sumartin i Povlja, Novo Selo i Selca.

LJEPOTA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA. Predivne plaže bez napornih gužvi – zvuči sjajno, zar ne? Ako ste među hrabrijima, koje more privlači i u listopadu, slikovite uvale Sumartina – Sv. Rok, Planik, Puntica, Lučica i Rasotica, oduševit će bistrinom mora i nijansama plave koje ne može izmitirati ni jedan filter!

Zabilježite ih stoga na društvenim mrežama, baš kao i povaljske adute – Tičju luku, Ratac i Točinjak, a naročito naš favorit – plažu Dramotinj! Ova krasotica optočena gustom borovom šumom i kristalno čistim tirkiznim morem, prizor je koji će svim instagramskim ljubiteljima krajolika s pravom – izazvati zazubice!

PRAVO UŽIVANJE. Ugodne temperatura mora prati i idealna temperatura zraka, a plaže možete iskoristiti i kao idilične šetnice i uživati u prirodi. No, ukoliko biste svoj odmor željeli provesti i ponešto aktivnije, nama se sviđaju prekrasne biciklističke staze kroz stoljetne puteve te stare maslinike, kojima se također može i pješačiti i joggirati.

RAZGLEDAVANJE ZA ČISTU DESETKU. Nije li predivno razgledavati selačke znamenitosti mimo ljetnih gužvi i nesnošljive sparine? Samo mjesto Selca, čuveno po prepoznatljivoj kamenoklesarskoj vještini, sjajan je sadržaj za razgled samo po sebi, a pravi bi grijeh bio propustiti obilazak monumentalne crkve Krista Kralja sa čak 45 metara visokim zvonikom, ili pak famoznu galeriju na otvorenom sa čak 13 bisti slavnih velikana, među kojima ćete, osim Stjepana Radića, pape Ivana Pavla II. i Lava Nikolajeviča Tolstoja, prepoznati čak i Hans-Dietricha Genschera, nekadašnjeg njemačkog ministra vanjskih poslova sa golemim zaslugama za priznanje Hrvatske u svijetu.

Više:  www.visitselca.com

Foto: Tz Selca