Aktivni odmor

Bol destinacija ljeta 2022.? Bolski Zlatni rat i ove godine među najljepšima u Europi!

PREMA ODABIRU PRESTIŽNOG MAGAZINA ZA PUTOVANJA CONDE NASTE TRAVELLERA

Ako je vjerovati najprestižnijoj svjetskoj reviji za turizam i putovanja, Conde Nast Travelleru, Bol na Braču sigurno će biti jedna od najatraktivnijih destinacija ljeta 2022.!

Prestižni magazin ovih je dana bračku plažu Zlatni rat ponovo uvrstio među najljepše europske plaže. Na istom popisu našle su se razvikane plaže anta Giulia na Korzici, Porto Katski na grčkom otoku Lefkada, francuska plaža Calanque d’en Vau u Cassisu, Kvalvika u Norveškoj, Praia do Carvalho u Portugalu, Spiaggia Grande u talijanskom Positanu, Cala Macarella na Menorci, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Luskentyre na otoku Harris u Škotskoj, Kleftiko na otoku Milosu u Grčkoj, Playa de Ses Illetes u Formenteri, Seitan Limania na Kreti, Cala Coticcio na Sardiniji i Dolina leptira u Turskoj.

Za Zlatni rat pišu kako je obavezna postaja na svakom krstarenju jadranskim otocima, te da je pogled na njega iz zraka jedan od prepoznatljivih motiva cijele zemlje.

Prepoznatljivih motiv hrvatskog turizma!

“Nema potrebe da uskočite u daleke, prekooceanske letove da biste umočili noge u meki bijeli pijesak i kristalno čisto more, piše prestižni i vrlo čitani magazin Conde Nast Traveller.Na svega nekoliko sati leta od Velike Britanije, nalazi se plaža Zlatni Rat, smještena na sunčanoj obali otoka Brača. Ova plaža mijenja oblik ovisno o vjetru koji puše, a najljepši je pogled na nju iz zraka te s obližnje planine Vidove Gore” piše prestižni Conde Nast Traveller

Image result for bol bike

PRVI POKRENULI BIKE STORYTELLING


Outdoor turizam već je za vrijeme pandemije dobio veliki zamah, no interes za boravak na zraku uz bavljenje sportskim aktivnostima sve je traženiji oblik odmora. Primijetivši sve veću potražnju za biciklističkim i pješačkim stazama Turistička zajednica Bola već je pred koju godinu uredila svoje biciklističke staze i otvorila ih mnogobrojnim zaljubljenicima u aktivan odmor.

Dvije bolske cikloturističke staze, duljine 66 kilometara, u okviru projekta Bike Storytelling prve su na svijetu dobile velike info ploče s ispisanim legendama.

Skeniranjem QR koda posjetitelji mogu poslušati legende na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku. Za sada su staze, barem u audio dijelu prilagođene slijepim i slabovidnim osobama.

Kampanja Naše bolske priče dobila brončani sjaj – nagradu na međunarodnom sajmu ITB Berlin 2021.

Koliko su važne autentičnost i inovativnost pri komuniciranju destinacija prepoznao je žiri prestižnog međunarodnog natjecanja turističkog filma i multimedije The Golden City Gate 2021, koji se već dvadeseti put održao u sklopu najpoznatijeg međunarodnog turističkog sajma ITB Berlin. U jakoj konkurenciji turističkih filmova iz mnogih svjetskih zemalja, a po odabiru 45 stručnjaka u žiriju, treću nagradu u kategoriji CITIES (gradovi) osvojio je video Turističke zajednice Bola, Windsurfing, iz kampanje Naše bolske priče.

Gledatelje s ljepotama jedne od najljepših svjetskih plaža, Zlatnog rata te umijećem surfinga upoznali su najstariji i najmlađi bolski surferi, Tomaž Garbajs i Ian Anić, trostruki juniorski prvak Hrvatske u windsurfingu, pozivajući posjetitelje da osjete užitak u lovu na valove. 

PRIZNANJA STRUKE I ODLIČNE TURISTIČKE BROJKE U 2021.
Bol, kao višestruki hrvatski turistički šampion može se pohvaliti vrlo dobrim rezultatima u 2021. godini.  U 2021., ostvareno je 428.318 noćenja te 90.044 dolazaka.

Direktor Turističke zajednice Općine Bol Markito Marinković i Turistička zajednica općine Bol nagrađeni su i za izvrsnost u realizaciji i prezentiranju turističke izvrsnosti Bola za 2021. godinu.

Ovo je samo jedan pokazatelj kako organiziranim turizmom može uspješno produžiti turistička sezonu, no poznavajući Bol i čelne ljude u turizmu Bola neće nas začuditi još inovativnih projekata i nagrada.