Aktualno

Strateško komuniciranje destinacije prema emitivnim tržištima jedan je od ključnih elemenata uspješne sezone!

U hotelu Briig u Splitu održana je radionica “Strateško komuniciranje destinacije prema emitivnim tržištima”, namijenjena turističkim agencijama Splitsko-dalmatinske županije. Cilj edukacije je upoznati polaznike s ulogom i važnosti uspostave i kreiranja strateških komunikacija u planiranju i stvaranju dugoročnih komunikacijskih projekata, ali i jedinstvenog i integriranog plana komunikacija.

U prva tri mjeseca u Splitsko-dalmatinskoj županiji dva puta je više gostiju nego prošle godine u istom periodu, ne rašire li se ratni sukobi, očekuje nas odlična sezona. Plod uspjeha nije nastao slučajno, nego ulaganjem u znanje svih dionika u turizmu. Nedavno održana radionica ‘Strateško komuniciranje destinacije prema emitivnim tržištima’ u hotelu Briig jedna je od niza takvih hvalevrijednih inicijativa koje vode do uspjeha u turizmu.

U ovim kriznim vremenima posebna komunikacija mora biti prema emitivnim tržištima kako bi što kvalitetnije iskomunicirali našu trenutnu situaciju i našu poziciju. Stoga su, nastavio je, angažirali stručnjaka s Fakulteta političkih znanosti, Domagoja Bebića da upravo to izloži agencijama kako bi se što bolje pripremili na ovu situaciju koja se događa. Odnosno, da bi što bolje iskomunicirali da smo sigurna zemlja prema emitivnim tržištima – rekao je Joško Stella– Ove godine u organizaciji Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije organiziramo set od 15 edukacija samo za privatne iznajmljivače, u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), realizirati ćemo program od još 6 edukacija za javni i privatni sektor na temu Inovativni turizam u vremenima pandemije COVID-19 i nakon toga, na kojima će predavanja održati svjetski stručnjaci za destinacijski menadžment, Rob Holmes i Victoria Smith, osim toga sufinanciramo sve edukacije koje turističke zajednice samostalno organiziraju. Dovodimo grupe stranih novinare koje će upoznati i predstaviti našu županiju u svijetu da smo sigurna destinacija – kazao nam je Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije


– Slobodno možemo reći da je Splitsko-dalmatinska županija lider u vođenju edukacija kada je u pitanju turistički sektor u cijeloj Hrvatskoj. Imali smo nekoliko specifičnih sezona, mislim da smo se ukupno kao sektor jako dobro organizirali i da smo izvojevali taj komunikacijski boj. Cilj ovakvih edukacija jest osnažiti dodatno ključne aktere u turizmu, da što bolje predstavimo naš proizvod, pogotovo u onim ključnim trenucima kada se korisnik odlučuje za odlazak na destinaciju – kazao nam je profesor Domagoj BebićSvrha edukacije je kroz predavanje polaznike edukacije obučiti elementima komunikacijske strategije, njezinoj namjeni i njezinoj koristi u samom poslovanju i planiranju. Osim navedenog, cilj je omogućiti polaznicima da prepoznaju i odaberu odgovarajuće poruke, kanale i alate strategije, te da steknu znanje o značaju i povezanosti navedenog.

Kroz interakciju s polaznicima želja je potaknuti konstruktivnu raspravu, čuti nova mišljenja, raditi na idejama te doći do boljih rješenja. Edukacija je namijenjena stvaranju okvira, a kroz praktični dio edukacije cilj je početi raditi na sadržaju i koordinaciji tima za što bolje dugoročne rezultate.

Foto: Veljko Martinić, Dalmatinski portal